Mirzi drugi period, Caji preokret

Šesta pobjeda u nizu Caje Laborala

Mirzi drugi period, Caji preokret

Caja Laboral je gostujućom pobjedom nad Joventutom (57:74) u okviru 15. kola Endesa lige nastavila sa serijom u kojoj su naprosto nedodirljivi za protivnike u prvenstvu. Serija je to koja traje još od 8. decembra prošle godine.

Uspjeh protiv Joventuta je šesta pobjeda Caje u nizu, a u toj seriji padali su i timovi kao što su Barcelona, Bilbao, Fuenlabrada...

Ako ovako nastave Duško Ivanović bi mogao biti najbolji trener u Endesa ligi i za januar. Mjesta će sigurno biti i za našeg reprezentativca Mirzu Teletovića, koji je opet odigrao partiju za respekt.

Mirza je postigao najviše poena na ovom susretu, čak 18 uz ogromnu slobodu u igri, jer šutirati 2/9 za dva, 4/9 za tri i 2/4 slobodna, može samo igrač koji uživa veliku naklonost trenera. Ali, to i nije nešto novo u odnosu Ivanović - Teletović. Naš igrač je ostvario i 7 skokova uz dvije asistencije.

U pobjedi Caje još su odlični bili San Emeterio sa 14 poena i Milko Bjelica koji je uz 12 poena dodao i 6 skokova.

U timu poraženih domaćina najviše se istakao Williams sa 15 poena i 12 skokova. Jeter Pooh je dodao 11 poena.

Caja Laboral je loše odigrala početak meča protiv Joventuta i imala zaostatak od 10 poena nakon prve četvrtine (25:15).

Međutim, u drugom periodu (11:27) uslijedio je totalni preokret u režiji našeg reprezentativca Mirze Teletovića, koji je do tada postigao samo dva koša. Zato je sve nadoknadio u deset minuta do odlaska na odmor kada je postigao 10 poena i ostvario 4 skoka. Na odmor se odlazi sa prednošću Laboralista od 6 poena (36:42).

U trećoj četvrtini igrači Joventuta su ponovo u igri (14:12), te tako prije zadnjeg perioda imaju samo 4 poena zaostatka.

Zadnjih deset minuta susreta počelo je serijom Caje Laboral (8:0). Taj period utakmice je označio i kraj svih nadanja za domaće košarkaše protiv Caje Laboral čija je forma u konstantnom usponu još od početka prošlog mjeseca.

Kada su u pitanju ostale utakmice 15. kola Endese recimo još da su Real i Barcelona bili i više nego sigurni i ubjedljivi.

Tako je Real ostvario pobjedu od 31. poena razlike (60:91) na gostovanju kod Murcije. Reyes je postigao 14 poena, a po 13 su dodali Carroll i Tomić.

Barcelona je ostavila Alicante ispod 50 poena (65:49). Bio je to susret u kojem su se skoro svi igrači Barce upisali u listu strijelaca, a najbolji je bio Huertas sa 13 poena.


Bilbao je izgubio na svom parketu od Lagun Ara (87:93). Lopez i Vasileaidis su za poražene postigli po 18 poena, Panko 25 za gostujuću pobjedu Lagun Ara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.