Missouri Southern pobijedio Washburn, još jedno dobro izdanje Enisa Memića

Iskoristio minute na parketu

Missouri Southern pobijedio Washburn, još jedno dobro izdanje Enisa Memića

Endin Čaušević

Univerzitet Missouri Southern upisao je važnu pobjedu na gostovanju protiv Washburna, a još jedan dobar meč odigrao je bh. košarkaš Enis Memić.

U nevjerovatno izjednačenoj utakmici na kraju je slavila ekipa Missourija koja je u samom finišu uspjela boljom igrom u odbrani da zaustavi protivnika i dođe do pobjede. Nakon prvog poluvremena Washburn je vodio sa 45:41, no u nastavku su igrači Missurija zaigrali bolje i došli do pobjede.

U drugom poluvremenu smo gledali meč s mnogo preokreta, no na kraju su više snage i znanja imali gosti koji su slavili rezultatom 89:86. Još jedan dobar meč odigrao je bh. košarkaš Enis Memić koji je odlično iskoristio svoje minute na parketu.

Memić je u ovoj utakmici igrao 16 minuta i usipio je ubaciti 13 poena uz tri skoka. U ekipi bh. košarkaša najefikasniji bio je Kinzer Lambert sa 23 poena, dok se u domaćem timu istakao Jalen Lewis sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi