Mladost i Čapljina ostaju na vrhu

Liga 12, 16. kolo

Mladost i Čapljina ostaju na vrhu

Edmir Škorić

U subotu navečer odigrane su četiri utakmice 16. kola košarkaške Lige 12 Bosne i Hercegovine.

Mladost se zadržala na vrhu tabele nakon pobjede nad Posušjem 70:65. Za domaće je bila presudna druga četvrtina, u kojoj su slavili 10 poena razlike (22:12). Najbolji u redovima Mladosti bio je Knežević sa 19 poena, 2 skoka i 4 asistencije. Dvoznamenkast broj ubačenih koševa imao je još Ivanić (13). Na drugoj strani Šakota je ubacio 14 poena, po 12 Baković i Lovrić, a 11 Širić.

 

Drugoplasirana Čapljina je u hercegovačkom derbiju slavila protiv Leotara sa 61:41. Do ubjedljive pobjde Čapljince je vodio Bjelica sa 14 poena i 10 skokova uz 5 asistencija. Klještan je uz 12 poena pridodao 6 skokova i 2 asistencije.

 

Ko gostiju iz Trebinja najboji jebio Aleksić sa 14 poena i 8 skokova. On je jedini gostujući igrač koji je ubacio 10+ poena.

 

Vardu je na njenom parketu namučio Kakanj (79:74). Domaći su imali raspoloženog Tresača (19p, 4s), dok je kod gostiju Drezga ubacio 19, Hadžifejzović 18, a Pelhjto 16 poena. Dvocifren broj poena ubacio je i Suljagić (10). 

 

Radnik je u Bijeljini slavio protiv Borca rezultatom 72:68. Blanuša je 20-ak sekundi prije kraja pogodio za tri poena i doveo Banjalučane na minus 4. No, nije bilo puno vremena da gosti naprave nešto više. Završeno je rezultatom 73:69. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

Sjajni Borovčanin je zabio 21 poen za pobjedničku momčad, a Goranović 17 uz nevjerovatnih 15 skokova. Na suprotnoj strani Blanuša je zabio 26 poena, 18 Ivić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.