Mladost potvrdila učešće u kvalifikacijama za Drugu ABA ligu

Potvrdio sportski direktor kluba Miladin Rmuš

Mladost potvrdila učešće u kvalifikacijama za Drugu ABA ligu

D. Rakanović

Košarkaški Mladosti iz Mrkonjić Grada igraće u kvalifikacijama za Drugu ABA ligu. 

Sportski direktor Mladosti Miladin Rmuš je u razgovoru za SportSport.ba otkrio da su se u ovom klubu nadali direktnom učešću u drugom rangu regionalne košarkaške lige. 

"Mi smo dobili zvaničnu pozivnicu ABA lige da potvrdimo učešće u pretkvalifikacija za Drugu ligu, na koju smo danas pozitivno odgovorili i potvrdili svoje učešće", rekao je za SportSport.ba sportski direktor Mladosti Miladin Rmuš.

"Nismo očekivali pozivnicu za pretkvalifikacije, nego smo se nadali da ćemo biti direktni učesnik Druge ABA lige. Ovih dana po medijima mnogo toga čitamo, svako ima svoju verziju, ali smatram da je u interesu bh. košarke trebalo da odu ekipe koje su najviše dale košarci u posljednjih pet-šest godina. Međutim, to se nije tako desilo, mislim da smo zaslužili da nas Košarkaški savez BiH nagradi za rezultate u prethodnim godinama sa tom pozivnicom za direktno učešće u Drugoj ABA ligi", rekao je za SportSport.ba Rmuš i dodao:  

"Rukovodstvo ABA liga je dalo našem savezu da predloži dva učesnika u drugom rangu takmičenja. Čelnici Saveza kao i do sada o tim bitnim stvarima ne mogu da se dogovore ništa, tako da su odlučili da odluku prepuste ABA ligi koja je gledala samo rezultate iz posljednje godine i mi smo tu izvisili".

Potražite više informacija na temu ABA liga:

On je dodao da će košarkaši Mladosti sa pripremama za slijedeću sezonu početi 15. augusta. 

Podsjetimo, na prvom kvalifikacionom turniru Mladost će igrati sa predstavnicima BiH Širokim i Slobodom iz Tuzle, a pobjednik ovog turnira nastupiće na drugom kvalifikacionom turniru gdje će nastupiti još Sutjeska iz Nikšića, Primorska iz Kopera i Vršac. Igraće se po sistemu svako sa svakim i prve dvije ekipe obezbijediće učešće u drugom rangu takmičenja regionalne lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi