Mladost pregažena u Skenderiji

Trijumf Bosne Royal

Mladost pregažena u Skenderiji

Midhat Šljivak

Košarkaši Bosne Royal Jelly pobijedili su Mladost iz Mrkonjić Grada 98:71 u susretu 9. kola Lige 10 prvenstva BiH.

Domaći košarkaši su bolje ušli u meč i nakon prve dionice su imali 11 poena prednosti (24:13), da bi se gosti malo vratili u drugoj dionici i na odmor su otišli sa minusom od osam poena (43:35).

Međutim, Bosna Royal je sve dileme oko pobjednika riješila u trećem periodu. Ovaj dio igre sarajevski tim je dobio s 33:15 i više nije bilo dileme ko će pobijediti u ovom meču.

Na kraju je Bosna Royal mirno privela meč kraju, te je došla do sedme pobjede u sezoni.

Goran Ikonić je vodio Bosnu sa 19 poena, a isti broj poena je na drugoj strani ubacio Aleksić.

Liga 10, 9. kolo:

Bosna Royal - Mladost 98:71 (24:13, 19:22, 33:15, 22:21)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOSNA ROYAL: Šarić 4, Đorđević 17, Hagins 7, Ikonić 19, Delalić 15, Rešidović 9, Vasiljević, Čampara 6, Dragolj 8, Dragičević 5, Šturanović 6, Durak 2.

MLADOST: Aleksić 19, Antić 6, Ljuboja, Milošević 7, Kljajić, Ivetić 10, Jotić 2, Srdić, Nišanović, Stanojević 11, Patković 16.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi