Mladost savladala Borac

Mladost savladala Borac

D. Rakanović

Košarkaši Mladosti savladali su ekipu Borca rezultatom 94:67 u polufinalnoj utakmici turnira u Mrkonjić Gradu. 

Konačan rezultat okršaja između Banjalučana i Mrkonjićana ne oslikava realno stanje na parketu, s obzirom na to da su crveno-plavi 32-33 minuta držali rezultatski priključak za timom koji se prije desetak dana borio za plasman u ABA ligu 2, te u pojedinim momentima na svom kontu imali i osam poena prednosti.

Na sedam-osam minuta prije kraja utakmice Mladost je vodila 66:61 nakon trojke Peđe Lončara. Imao je Borac šansu i da se dodatno približi, ali šut za tri poena Andreja Mikeša nije bio precizan.

Međutim, od tog trenutka, pa sve do kraja meča, kontrolu nad utakmicom imali su košarkaši Mladosti, koji su napravili seriju 18:0 i riješili pitanje pobjednika u ovom duelu.

Mladost je do pobjede predvodio Filip Dumić sa 19 poena, dok je Sreten Knežević postigao dva manje. Srđan Milanović ubacio je 14, Stefan Mijović je dodao 12, a Vasilije Janjetović 10 poena. 

Kod Borca se istakao Peđa Lončar sa 20 poena, a dvocifreni su bili i Andrej Mikeš, Arsenije Vučković i Sergej Pucar, koji su postigli po 10 poena.

Danas će Borac igrati protiv Igokee 2 za treće mjesto od 17 sati, dok će Mladost u finalu igrati protiv slovenačkog prvoligaša Šenčura od 19 sati. 

MLADOST – BORAC 94:67 (23:20, 20:21, 21:17, 30:9)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

MLADOST: Dumić 19, Kljajić, Aleksić 9, Srdić, Mijović 12, Jotić, Janjetović 10, Ljuboja, Milanović 14, Torbica 5, Knežević 17, Majić 8. Trener: Goran Sladojević.

BORAC: Dragičević 1, Mikeš 10, Lakić, Nikolić, Kovačević 2, Aničić 2, Vučković 10, P. Lončar 20, Putnik 3, S. Lončar 7, Pucar 10, Samardžić 2. Trener: Bojan Božić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi