Mladost savladala Vardu u Višegradu

Slavili gosti iz Mrkonjić Grada

Mladost savladala Vardu u Višegradu

U posljednjem susretu današnjeg dana košarkaške Lige 12 sastali su se Varda i Mladost, a pobjedu je slavila gostujuća ekipa, 79:69.

Domaćin je dobro otvorio susret, kontrolisao igru i rezulat većim dijelom prve četvrtine i prvih deset minuta riješio u svoju korist, 18:14. U drugoj četvrtini ekipa iz Mrkonjić Grada je zaigrala bolje, došla do prednosti i na odmor otišla sa šest poena viška. 

 

Ušla je Mladost u drugo poluvrijeme sa željom da odmah dođe do osjetnije prednosti i ostvari važan trijumf. U odlučujućih deset minuta ušli su sa dvocifrenom prednošću i do kraja zadržali vodstvo i slavili, 79:69. 

 

Najefikasniji u redovima Mladosti bio je Bjelić sa 23 poena, dok je Velimirović dodao 15. U redovima domaće ekipe Kstratović je postigao 17, dok je 16 poena dodao Jošilo.

 

Varda - Mladost 69:79 (18:14, 16:26, 20:24, 15:15)

 

Varda: D. Kastratović 17, A. Đerić 9, Đ. Tresač, I. Vuković, D. Damjanović 3, M. Mirković 4, S. Ivanović, B. Kajević, I. Zolotić 10, M. Jošilo 16, D. Ognjenović 10, P. Čarapić

 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Mladost: Đ. Aleksić, O. Milekić 8, S. Radanović, D. Knežević 2, N. Milošević 6, O. Tomić 4, I. Bjelić 23, M. Vidović, M. Kežić 14, P. Ivanić 7, R. Velimirović 15, M. Radanović 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.