Mladost slavila u Mostaru

Tim iz Mrkonjić Grada stigao do pobjede

Mladost slavila u Mostaru

Mostarski Student, nakon što je u prvom dijelu sezone držao poziciju za plasman u Ligu 6, nezadrživo srlja ka nižem rangu bh košarke.

Zlata vrijedne bodove iz Mostara je odnijela i Mladost iz Mrkonjić Grada, koja je u tvrdoj i na momente negledljivoj utakmici slavila protiv izabranika Dženana Rahimića rezultatom 70:63.

Milanović i Kočović sa 17, odnosno 18 poena predvodili su goste do velike pobjede u Mostaru protiv Studenta koji polako gubi korak za ostatkom konkurencije u Ligi za ostanak.

Jedini s više od 10 poena u mostarskoj ekipi bio je Jalen Ross koji je zabio 20 poena, ostali košarkaši domaćina nisu bili na razini, te je poraz bio neminovan.

Po tko zna koji put krenule su kuloarske priče o smjeni trenera Rahimića, ali kao i svaki put kada je riječ o mostarskom Studentu, jutro će biti pametnije od večeri.


Student – Mladost 63:70 (15:18, 16:15, 17:14, 15:23)

Student: Dubelj 8, Gudić 8, Jurković 6, Ross 20, Peljto 9, Barbarić, Begić 9, Cvitanović, Mikulić, Vučković, Vukadinović, Širić 3.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Mladost: V. Aleksić 11, Kočović 17, Hukić 8, Mijović 2, Tubak 6, Đ. Aleksić 2, Knežević, Jotić, Ljuboja, Milanović 18, Radivojević 6, Srdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi