Mladost slavila u Tuzli protiv Slobode

Liga 12, 8. kolo

Mladost slavila u Tuzli protiv Slobode

E. Škorić

Košarkaši Slobode poraženi su od Mladosti u Tuzli sa 76:70 u osmom kolu Lige 12.

Sloboda je u Tuzli tražila četvrtu pobjedu, ali je na kraju upisala peti poraz Gosti iz Mrkonjić Grada vezali su četvrtu pobjedu, sada su na omjeru 7:1.

Jeremić je sa 23 poena vodio goste do pobjede, Ivetić je ubacio 16, Svilar 12, a Đuranović 11 poena. U timu Slobode Sekulović je imao double-double učinak sa 14 poena i 11 skokova, Muratović je imao također double-double sa 12 poena i isto toliko skokova.

Široki je do šeste pobjede stigao na Pecari protiv Bošnjaka iz Hadžića. Rezultat na kraju glasio je 93:82. Novačić je ubacio 17, Segarić 15 poena uz 11 asistencija, a Faber 14 poena. Ćorić je sa 18 poena također odigrao važnu ulogu  u pobjedi domaćih. Kod Bošnjaka Dovadžija je ubacio 22 poena, Dželmo 18.

Kakanj je sa 91:57 deklasirao višegradsku Vartu, a Muflizović je ubacio 18 poena, Tomić je dodao 14. Na suprotnoj strani najbolji je Dželetović sa 15 poena.

Zrinjski je također bio uvjerljiv kod kuće. Plemići su nadigrali ekipu Radnika iz Bijeljina sa 87:53. Brajković je sa 19 poena vodio domaće, kod gostiju je fantastičan sa 31 poenom bio Damjanović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U susretu Građanskog i Studenta slavio je gost sa 78:75. Rizvić sa 28p i 12s, te Sejfić sa 23 poena i 15 skokova donijeli su pobjedu Mostarcima. Kod domaćin je Vranić ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.