Mnogi žele Dončića, ali jedan tim čini sve da ga angažuje
Slovensko čudo žele mnogi (Foto: EPA)

Clippersi pokušavaju doći do Luke

Mnogi žele Dončića, ali jedan tim čini sve da ga angažuje

M. Šljivak

Slovenac Luka Dončić biće jedna od najvećih zvijezda NBA drafta koji se 21. juna održava u Brooklynu.

Izvjesno je da će čudesni košarkaš Reala biti biran u Top 5 pikova, a najviše interesa za njega pokazuje ekipa Los Angeles Clippersa.

Clippersi će međutim teško doći do Dončića, ali će ipak pokušati. Žele iskoristiti dva pika prve runde (12. i 13.), te Tobiasa Harrisa kako bi se eventualnim trejdom popeli na pozicije gdje mogu birati sjajnog Slovenca.

Međutim, ovakav scenarij je za sada ipak teško izvodiv. Teško da će iko sa vrha pristati da se odrekne pika zbog dva u sredini runde i Dončić će vjerovatno ostati samo san za tim iz Los Angelesa.

Slovenac iza sebe ima zaista čudesnu sezonu. Osvojio je Euroligu, u finalu je prvenstva Španije i pokupio je sve moguće individualne nagrade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi