Moguć trejd Jusufa Nurkića

Celticsi traže centra

Moguć trejd Jusufa Nurkića

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić mogao bi uskoro napustiti Denver Nuggetse.

Trener tima iz Colorada Mike Malone pruža sve manje prilike za igru 22-godišnjem bh. košarkašu, te je Nikolu Jokića promovisao kao startnog centra.

Američki mediji pišu kako bi Nurkić do februara mogao biti trejdovan i to u legendarne Boston Celticsa.

Tim iz Bostona traži centra kojim bi dodatno ojačali unutrašnju liniju, gdje imaju Ala Horforda, a Nurkić je treća opcija tima.

Rukovodstvo Celticsa već dugo pokušava angažovati centra Sacramento Kingsa DeMarcusa Cousinsa.

Ipak, uvijek su nailazili na prepreku, a ovog fantastičnog košarkaša će izuzetno teško dovesti do All-Star pauze, mada ništa nije isključeno.

Još jedna opcija je centar Philadelphije Nerlens Noel. Ovaj košarkaš se tek oporavio od povrede i radi se o zaista odličnom defanzivcu, a i sam igrač je spreman otići, jer na njega u Phili pored Joela Embiida i Jahlila Okafora ne računaju mnogo u rotaciji.

Jusuf Nurkić je treća opcija Celtica. Naš centar je došao u nemilost trenera Malonea, koji ga je izostavljao iz tima u proteklih nekoliko utakmica.

Čini se kako su se Nuggetsi odlučili tim graditi oko Nikole Jokića i izvjesno je kako će u Coloradu biti jako prometno što se tiče razmjene igrača.

Nurkić bi sasvim sigurno dobro "legao" Celticsima i uz Horforda bi predstavljao odličnu centarsku liniju na obje strane parketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi