Monaco izgubio dobijeni meč, Kikanović ponovo sjajan

Ubacio 19 poena

Monaco izgubio dobijeni meč, Kikanović ponovo sjajan

Midhat Šljivak

Košarkaši Monaca više nisu vodeći tim francuskog prvenstva. Oni su večeras na svom terenu poraženi od Gravelinesa 94:101 i to zbog katastrofalne igre u posljednjoj dionici.

Imao je Monaco u jednom trenutku 16 poena prednosti, u posljednju dionici su ušli sa plus 12 (78:66), ali su na kraju izgubli meč.

Gravelines ih je potpuno razbio u posljednjoj dionici. Preokrenuli su meč u svoju korist i došli su do trijumfa.

Monacu je ovo treći poraz u posljednje četiri utakmice i sada su pali na treću poziciju, iako imaju isti omjer (14-6) kao Le Mans i Strasbourg koji su ispred njega.

Elmedin Kikanović je u dresu Monaca ubacio 19 poena uz šest skokova, Evans je ubacio 23 u poraženom timu, a Johnson je kod gostiju ubacio 28 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi