Montepashi slavio, Domercant 32 poena
Sjajna partija Domercanta

Lega basket

Montepashi slavio, Domercant 32 poena

U prvoj utakmici polufinala italijanske košarkaške lige Montepashi je savladao Benetton iz Trevisa sa visokih 107:79, i tako poveo sa 1:0 u seriji. Naš Henri Domercant odigrao je odličan meč sa 32 poena.

 Montepaschi se poigrava sa svojim protivnicima. U polufinalu Lege basket razbili su Benetton kao da je riječ o nekoj trećeligaškoj ekipi. Samo čudo se može dogoditi pa da momci iz Siene ne osvoje titulu. Benetton je postojao na parketu samo u prvoj četvrtini koju je dobio sa 30:28, a onda su igru u svoje ruke preuzeli igrači Montepaschia i povećavali svoju prednost iz minute u minutu. 

Domercant je odigrao svoj najbolji meč u doigravanja postigavši 32 poena, dok je litvanski dvojac Lavrinovič i Kaukenas dodao po 17. Kod gostiju je najbolji bio Massimo Bulleri sa 13, a solidnu partiju pružio je i Jan Stefansson (12). 

Rezultat:
Montepaschi – Benetton 107:79 (1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.