Morey: Rona i Russella niko ne razumije...

Generalni menadžer Rocketsa ima izuzetno lijepo mišljenje o Westbrooku i Artestu

Morey: Rona i Russella niko ne razumije...

Dugogodišnji generalni menadžer Houston Rocketsa Daryl Morey je govorio o igračima sa kojima je imao prilike sarađivati u proteklom vremenu.

Osvrnuo se, posebno, na jednog sadašnjeg i jednog bivšeg košarkaša Houston Rocketsa, Russella Westbrooka i Rona Artesta.

Moreyjev zaključak je da se radi o dvije osobe koje su u velikoj mjeri neshvaćene od strane šire javnosti.

Russell Westbrook je u Houston Rocketse stigao prošle godine nakon više od decenije u dresu Oklahoma City Thundera. U trenucima njegovog dolaska u Houston, mnogi su sumnjali u njegov karakter.

O Ronu Artestu, koji je u međuvremenu ponovo promijenio ime (Metta Sandiford-Artest), nije potrebno trošiti riječi. Tokom NBA karijere su ga mnogi smatrali prilično ludim, a i on sam se "trudio" da svojim potezima opravda takav epitet.

Ipak, Morey ističe da je zapravo riječ o dvojici izuzetno dobrih ljudi.

"Ako ste imali priliku upoznati Russella, zavoljeli ste ga. On je na vrhu liste osoba koje su dobijale negativne komentare u javnosti, ali on to ne zaslužuje jer je sjajan i jako fin momak... Ron Artest je također tu, rame uz rame sa Russellom. Svašta vam pričaju o njemu, a kada ga upoznate vidite da se radi o jako finoj osobi. Njih dvojicu niko ne razumije i zato postoji takvo mišljenje o njima", izjavio je Morey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi