Mršić kao u najboljim danima

Košarkaška Euroliga

Mršić kao u najboljim danima

Odigrano je sedam susreta posljednjeg, devetog kola košarkaške Eurolige. Mirza Teletović ponovo je bio odličan u dresu Tau Ceramice koja je nakon produžetka slavila u Rimu.

Aktuelni prvak Španije Tau Ceramica ostvarila je i sedmu pobjedu nad direktnim konkurentom za prvo mjesto u grupi C Lottomaticom iz Rima.

Baskijska je ekipa slavila rezultatom 103:96, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović je na parketu proveo 20 minuta za koje je uspio ubaciti 16 poena. Tau Ceramicu je do trijumfa vodio njihov najbolji strijelac Igor Rakočević sa 31 poenom. Kod Lottomatice najbolji je bio Ibrahim Jabber sa 20 poena.

Veteran Damir Mršić podsjetio je na najbolje dane u pobjedi Fenerbahcea u Tivoliju nad Olimpijom (90:70). Mršić je za svega 18 minuta provedenih na parketu postigao 14 koševa i bio među boljim igračima trenera Bogdana Tanjevića. Nekadašnji kapiten bh. nacionalnog tima Jasmin Hukić je ubacio sedam poena za „zmajčeke“.

Henry Domercant je sa 10 poena učestovao u velikoj pobjedi Montepaschia nad Panathinaikosom. Momčad iz Siene slavila je rezultatom 82:77, a najefikasniji u redovima pobjednika bio je Terrell McInytre sa 21 poenom. 28 poena Mike Batistea nije bilo dovoljno za Pao.


Rezultati
Cibona - Unicaja                 76:77
Žalgiris - SLUC Nancy             105:94
Maccabi  - Olympiacos            96:83
Union OLimpija - Fenerbahce    70:90
Montepaschi - Panathinaikos        82:77
Lottomatica - Tau Ceramica         96:103
AJ Milano - Real Madrid         70:61

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.