Derbi u Mejdanu

Mulaomerović: Bosna nam je ostala dužna

Derbi 18. kola Lige 12, ali po mnogima i vjeliti derbi naše košarke, u dvorani Mejdan u subotu od 19.30 odigrat će tuzlanska Sloboda i sarajevska Bosna. 

Klubovi svjetle tradicije, sudeći po trenutno tabeli, ne konkurišu za finiš sezone i Ligu za prvaka. Šta više Bosna je u najtežim trenucima od osnivanja, a crne slutnje govore kako Studenti neće dočekati kraj prvenstva. U takvom ozračju dočekuje se još jedan derbi, a iz tabora Slobode poručuju da očekuju punu dvoranu, fer i korektno navijanje i pobjedu.

"Bosna nam je u neku ruku ostala dužna u prvom dijelu sezone. Samo su nas oni ubjedljivo porazili i zbog toga imamo motiv više da im se revanširamo. Spremni smo za utakmicu i očekujem puni angažman svih 12 igrača", kaže Damir Mulaomerović, trener Slobode.

Glavobolju za stručni štab donosi podatak kako je Dalibor Peršić još uvijek van stroja i da je njegov nastup pod velikim znakom pitanja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Bliže je ostanku na tribinama nego rosteru ekipe. Šteta, jer je u utakmicama koje je igrao pokazao koliko nam znači. Dobio je neugodan udarad u mišić i povreda nije sanirana. No, svi drugi moraju dati svoj maksimum", ponovio je Mulaomerović.

Utakmica počinje u 19.30, prethodno će duel imati košarkašice Jedinstva i Željezničara od 17 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.