Mulaomerović: Odlučilo je naše srce

Trener Cibone nakon pobjede protiv Cedevite

Mulaomerović: Odlučilo je naše srce

D. Rakanović

Cibona je na domaćem parketu savladala Cedevitu sa 72:67 i povela sa 2:1 u finalnoj seriji hrvatske A1 lige. 

Cibosi su došli na korak od osvajanja titule, a četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju. 

Trener Cibone Damir Mulaomerović smatra da je utakmicu odlučilo srce Cibone.

"Sjajna predstava, Reynolds dva dana nije trenirao zbog upale grla, preuzeo je odgovornost, pokazao srce, svaka mu čast. Bio je duša naše ekipe. Šakić je odigrao veliku utakmicu, hvala i navijačima, da barem uvijek bude ovakva atmosfera pod Tornjem. Odlučilo je naše srce. Kapa dolje dečkima, idemo u nedjelju pokušati osvojiti naslov",  rekao je bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Najefikasniji igrač Cibone Željko Šakić postigao je 25 poena i imao 10 skokova i četiri asistencije.  

"Malo je bio pritisak jer smo igrali kući. Hvala ovim ljudima koji su navijali, svaka im čast. Zasluženo smo dobili, vodimo 2-1 i vidjet ćemo što će biti dalje. Ove godine nedamo, grizemo, umorni smo, ali dat ćemo sve od sebe za taj naslov. Sad je pritisak na njima", rekao je Šakić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi