Trener OKK Sloboda

Mulaomerović: Pojačanja su neminovnost

Na kraju 2014. godine Sloboda je ubilježila prvi domaći poraz u tekućoj sezoni. Desetkovani tim crveno-crnih zasluženo je savladala Mladost, a Tuzlaci godini okončavaju sa skorom 6-6.

"Nije moralo večeras da se dogodi prekid naše serije, ali to je košarka. Međutim, ne mogu da razumijem sudijski kriterij koji je večeras bio. Mladost je zasluženo pobijedila, više su željeli pobjedu, dok je moj tim bio dekoncentrisan i bojažljiv. Bez obzira na sve probleme koji nas prate mogli smo i morali bolje“, kaže Damir Mulaomerović, trener OKK Slobode.

Da li su pojačanja neminovnost ako se želi u Ligu za prvaka?

"Naravno. Sigurno da ću i ja razmisliti šta i kako dalje. U svakom slučaju ako hoćemo dobar tim pojačanja su neminovnost. Ponavljam da se i ja moram odmoriti i razmisliti o svemu".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Godinu ste okončali sa skorom 6-6.

"Imali smo šanse da pobijedimo u tri utakmice, ali nismo. Realno borit ćemo se za to peto mjesto. Međutim, problemi sa rosterom itd. ne donose nam ništa dobro. Imamo jednog plejmejkera, problema na centarskoj poziciji. Petrić večeras nije bio u utakmici. Ne kritikujem nikog, ali jednostavno to su problemi koji nas prate".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.