Mulaomerović: Sparsi su nam dužnici

Derbi 3. kola Lige 12 igra se u Mejdanu

Mulaomerović: Sparsi su nam dužnici

Ogromno interesovanje vlada za utakmicu tuzlanske Slobode i sarajevskih Sparsa, koja se sutra od 19 sati igra u maloj dvorani Mejdan. Još jučer je prodati 400, a danas preostalih 400 ulaznica.

Iz rukovodstva tuzlanskog kluba se izvinjavaju svim ljubiteljima košarke koji neće doći do svojih ulaznica, ali su okolnosti takve i već naredna utakmica sa mostarskim Zrinjskim igrat će se u velikoj dvorani.

„Nama bi odgovaralo da igramo u velikoj, jer smo stvorili ambijent da dvorana ponovo bude puna. Međutim održava se jesenji vašar i morat ćemo igrati u maloj dvorani. Očekuje nas izuzetno dobar tim, ali i dupke puna dvorana“, najavljuje utakmicu trener Slobode Damir Mulaomerović.


Sloboda je u prva dva kola ubjedljivim rezultatima savladala Radnik i Čapljinu. Ipak, Mulaomerović želi euforiju držati pod kontrolom, a svaki naredni susret za njegov tim je prilika za novo dokazivanje.


„Sparsi su nam u neku ruku dužnici, jer su nas porazili u finalu play-offa A1 lige prošle sezone. No, mi smo u prve dvije utakmice potvrdili kako smo zasluženo dobili pozivnicu za Ligu 12. Nemamo ozbiljnijih problema sa rosterom, a vidjet ćemo koliko će biti spreman Enes Latifagić“, kaže Mulaomerović.

Mulaomerović se osvrnuo i na Draška Albijanića, koji je ljetos trenirao sa Slobodom, a koji je potpisao ugovor sa Zrinjskim.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Mi smo pregovarali sa njim, ali je on odabrao drugu soluciju. Svakako mu želimo mnogo sreće, ali smatram kako je pogriješio“, kaže Mulaomerović.

Također, trener Tuzlaka navodi kako se Sead Hadžifejzović izvanredno adaptirao i integrisao u novu sredinu i koncept rada, dok i Amerikanac Rayan Cook polako ide njegovim stopama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.