Musa briljirao u pobjedi Cedevite

Ubacio 26 poena

Musa briljirao u pobjedi Cedevite

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite razbili su Jazine u susretu osmine finala Kupa Hrvatske. Zagrebački tim je protivnika razbio rezultatom 118:79 i plasirao se među osam najboljih timova u Kupu Krešmira Ćosića.

Dileme oko pobjednika ovog meča nije bilo. Cedevita je vodila od prve do posljednje minute i bez problema je došla do trijumfa.

Već nakon prve dionice bilo je 16 poena prednosti (16:26), a do poluvremena je tim Jurea Zdovca povećao prednost na plus 30, 58:28.

Nastavak je ponudio mirnu igru prvaka Hrvatske. Bez većih problema su završili posao i došli su do plasmana na Final Eight.

Džanan Musa je briljirao u ovo meču. Ubacio je 26 poena, imao je šest asistencija i pet skokova za 26 minuta na parketu. Andrija Stipanović je igrao 20 minuta i postigao je osam poena uz pet asistencija i tri skoka.

Nik Slavica je ubacio 28 poena u pobjedničkom timu, dok su na drugoj strani Giovonne De Woods i Anđelo Ivanov ubacili po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije