Musa: Ne mogu odlučivati o svojoj sudbini

Nakon pobjede nad FMP-om

Musa: Ne mogu odlučivati o svojoj sudbini

Edmir Škorić

Nije bilo sjajno, kaže trener Jure Zdovc, no svakako može da bude zadovoljan što je Cedevita u novu sezonu ABA lige krenula pobjedom.

Cedevita je sa 74:67 bila bolja od FMP-a, ali trener Zagrepčana smatra da je ovo bio negledjiv meč.

"Ispričao bih se publici jer nije bila baš dobra utakmica za gledati. Bilo je dosta mučenja, dosta egoističnih akcija i odluka u napadu te slaba odbrana na početku. Ne mogu biti zadovoljan. Mogu biti zadovoljan samo pobjedom, s tim da je bilo nekih dobrih stvari. Imali smo 20 skokova u napadu, no i te skokove u napadu mogli smo pametnije iskoristiti jer mi inzistiramo da se poslije skoka u napadu da kick out pas van. Možda je tu bila prisutna velika želja da se svatko u prvoj domaćoj utakmici pokaže, no to tako ne ide. Morali smo se potrošiti dosta na dvije strane da bi ulovili neku prednost, koja se na kraju opet istopila jer smo se opustili u obrani. Svejedno čestitam momcima i zahvalio bih se publici", rekao je Zdovc za službenu stranicu kluba.

Najbolji u sastavu Cedevite je bio Džanan Musa sa 21 poenom i šest skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ova utakmica je dovoljan pokazatelj da imamo još dosta toga za raditi i uigravati se. Za nas je najbitnije da smo dobili ovu utakmicu i da smo prvenstvo otvorili s pobjedom. Najbitnije je da dobije ekipa, a što se tiče moje igre, kod mene se radi o povjerenju. Ja o svojoj sudbini ne mogu toliko odlučivati, kao što ste vidjeli protekle tri godine. Bitno mi je samo da dobijem povjerenje" , rekao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi