Musa nije igrao u pobjedi Netsa, Mavsi izgubili bez Dončića

Antetokounmpo i Harden imali svoju noć

Musa nije igrao u pobjedi Netsa, Mavsi izgubili bez Dončića

A. Čaušević

Na NBA parketima je odigrano niz mečeva. Izdvajaju se pobjede Brooklyn Netsa i Atlanta Hawksa. 

Netsi su u gostima bili bolji od Charlotte Hornetsa rezultatom 86:115. Gosti su pitanje pobjednika prelomili u trećem periodu kojeg su dobili rezultatom 18:33. Do pobjede ih je sa 21 poenom predvodio Timothé Luwawu-Cabarrot. Džanan Musa nije igrao.

Dallas Mavericski su bez Luke Dončića poraženi na gostovanju kod Atlanta Hawksa. Mavsi su poslije prve dionice bili na +14, ali su zbog loše posljednje dionice izgubili 111:107. Sjajan u pobjedi domaćina sa 35 poena i 17 skokova je bio John Collins.

Russel Westbrook sa 34 te James Harden sa 38 poena su vodili Houston Rocketse do gostujućeg trijumfa nad Utah Jazza sa 110:120. Domaćim nije pomogao ni 31 poen Donovana Mitchella.

Svoju noć imao je i Giannis Antetokounmpo. Milwaukee Bucksi su rezultatom 119:98 pobijedili Philadelphia 76erse, a odlični Grk je meč završio sa double-double učinkom od 31 poena i 17 skokova.

Pobjede su još ostvarili Phoenix Sunsi nad Chicago Bullsima 104:112 te Miami Heat nad Cleveland Cavaliersima 124:105.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi