Musa odličan, Cedevita katastrofalna u Beogradu

Zvezda ubjedljiva

Musa odličan, Cedevita katastrofalna u Beogradu

Derbi 2. kola ABA lige ali i cijelog prvenstva odigrali su večeras Crvena zvezda i Cedevita. U ovoj utakmici je neizvjesnost potpuno izostala, a beogradski klub i aktuelni prvak lige je pregazio goste iz Zagreba rezultatom 88:64.

Već od starta utakmice se vidjelo da ovo nije Cedevitina noć. Gosti su u prvoj dionici postigli samo 7 poena, ali njihova je sreća što ni Zvezdini košarkaši nisu bili previše efikasni (15:7). U drugoj četvrtini, Cedevita je zaigrala bolje i na odmor je otišla s pristojnim minusom od pet poena.

Ali, u trećoj četvrtini uslijedio je potpuni debakl hrvatskog prvaka. Zvezda je u toj dionici slavila sa 28:12 i pitanje pobjednika je već tada uveliko bilo riješeno. Do kraja utakmice, domaći su rutinski završili posao i slavili sa 24 poena razlike.

Jedina svijetla tačka u timu Cedevite večras je bio naš Džanan Musa, koji je postigao 12 poena i to bez promašaja iz igre. Najefikasniji igrač utakmice bio je Simonović sa 16, dok je Jenkins ubacio jedan poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti