Zvezda šampionski krenula u odbranu titule

ABA liga

Zvezda šampionski krenula u odbranu titule

Košarkaši Crvene Zvezde slavili su večeras na domaćem parketu protiv MZT Skoplja sa 91:69 u prvom kolu nove sezone ABA lige.

Zvezda je sjajno ušla u meč te ni u jednom trenutku nije dopuštala gostujućoj ekipi da pomisli da može do iznenađenja. Domaći su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 27:20, da bi u drugoj prednost povećali za dodatnih 12 poena.

U nastavku meča Zvezda je sigurnom igrom uspjela bez većih problema da zadrži stečenu prednost te pobjedom otvori sezonu u kojoj brani titulu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji kod domaćih bio je Marko Gudurić koji je postigao 16 poena te je imao 3 skoka i 3 asistencije, dok je Luka Mitrović ubacio 13 poena. S druge strane, Thames je ubacio 17 poena, dok je Lučić dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi