Musa odlično iskoristio šansu u pobjedi Brooklyna protiv Philadelphije

Dobio tri minute

Musa odlično iskoristio šansu u pobjedi Brooklyna protiv Philadelphije

E. Čaušević

Brooklyn Netsi sinoć su na domaćem parketu savladali Philadelphiju 76erse sa 122:97, a nove minute u NBA ligi upisao je Džanan Musa.

Netsi su pred svojim navijačima lakše nego što se očekivalo pobijedili Philadelphiju, te tako upisali svoju četvrtu pobjedu u sezoni, a tek prvu na domaćem parketu. Na početku meča 76ersi su bili nešto bolji na parketu i imali prednost 21:18 nakon prvih deset minuta, no na ppauzu se otišlo kod rezultata 51:47 za Netse.

U trećoj dionici domaći su u potpunosti razbili igru Philadelphije i otišli na dvocifrenu prednost koju gosti nisu uspjeli da nadoknade. Bilo je samo pitanje kojom razlikom će Netsi upisati pobjedu i konačno slaviti pred svojim navijačima, a na kraju je rezultat glasio 122:97.

Netse su sinoć do pobjede vodili Russell i Hollis-Jedderson koji su ubacili po 21 poen, dok je 20 dodao LeVert. U ekipi Philadelphije istakao se Simmons sa 20 poena.

Iako su ga Netsi poslali u Razvojnu ligu nove minute sinoć je upisao i naš Džanan Musa. Mladi bh. košarkaš je na parketu proveo tri minute i uspio je upisati četiri poena nakon odličnog meča kojeg je u subotu odigrao u dresu Long Island Netsa.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Samo hrabro.
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi