Musa opet prebačen u Long Island Netse
Musa još ne dobija pravu šansu u Netsima, na njega se računa tek kada se meč riješi, pa će biti više dio tima u Razvojnoj ligi

Malo u Razvojnoj ligi, malo s Netsima

Musa opet prebačen u Long Island Netse

Edmir Škorić

Džanan Musa ponovo je prekomandovan u Razvojnu ligu, ali Brooklyn Netsi će ga opet po potrebi vraćati u roster.

Bh. reprezentativac trenutno nije u ozbiljnijim planovima trenera Netsa Kennyja Atinsona, pa je do sada nastupio na tri od šest utakmica, ali uglavnom u momentima kada je riješen pobjednik.

Njega su Netsi odlučili proslijediti ekipi Long Island Netsima u Razvonoj ligi. Prvobitno je pred duel s Golden Stateom bio poslan u Long Island Netse, pa je vraćen u prvi tim.

Jučer je igrao i ubacio dva poena u pobjedi nad New York Knicksima, a prema informacijama američkih medija i izvora, sada će opet u Long Island gdje se očekuje da napreduje i da se razvija kroz igre u Razvojnoj ligi.

Očekuje se sada da Musa već danas ili sutra ponovo bude vraćen u Brooklyn.

Top Komentari

Bosnian King
Nece nikad napravit karijeru. Sad i kada se vrati u Evropu, a morat ce, niko ga nece smatrat ozbiljnim igracem. Steta bio je bas talentovan. Da se nije kurcio i pito Mirzu kako treba i sta, bio bi jednog dana kao kapiten.
8 25
criticos
Pogrešno je shvaćeno ovo oko Long Island Netsa. Ovdje je riječ administrativne prirode, Musaje potpisao saradnju s kojom kada god osjeti potrebu za igrom i minutama može doći iz prvog tima Brooklyn Netsa i odigrati utakmice G-League. Njemu i dalje ostaje mjesto na klupi Brooklyna u kojem mu nisu zagarantovane minute, a da ne bi gubio igračku formu koja traži utakmice, onda je ova klauzula pokrenuta. On 03.11. može presjediti na klupi protiv Rocketsa (možda dobiti do 4min u trash timeu) i dan poslije igrati G-League 04.11 protiv New Yorka Westchestera, a 05.11. sjediti na klupi protiv Sixersa. Pošto je to dan za dan, bolje mu je ne biti u rosteru na klupi 03. i 05.11 i odigrati 04.11. punih 30-tak minuta.
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi