Musa sa Pecersima, Penava kod Jazza
Jedanaest dana ostalo je do NBA drafta

Završne provjere pred draft

Musa sa Pecersima, Penava kod Jazza

M. Šljivak

Dvojica bh. košarkaša, Džanan Musa i Ajdin Penava, tokom naredne sedmice će obaviti probne treninge sa NBA timovima.

Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope Džanan Musa od četvrtka je u New Yorku gdje će raditi se NBA timovima pred NBA draft koji se održava 21. juna u Brooklynu.

Musa je privukao veliku pažnju NBA skauta. Njegov izbor u prvoj rundi je siguran, a od ponedjeljka će se mladi bh. košarkaš naći u kampu Indiana Pacersa, gdje će pokazati svoje mogućnosti.

Posljednjih dana se dosta špekuliše da bi Musu mogli draftovati Brooklyn Netsi, a od ranije veliki interes pokazuju San Antonio, Chicago Bullsi i Atlanta Hawksi.

Sa druge strane Ajdin Penava ima probni rad u ekipi Utah Jazza. On je protekle sedmice bio u kampu Phoenix Sunsa, gdje je odradio dobar posao, a u narednoj sedmici će se pokušati dokazati i u timu iz Salt Lake Cityju.

Za razliku od Muse, Penavi izbor na draftu još uvijek nije posve siguran, ali prema nekim prognozama, mogao bi biti biran krajem druge runde.

Glavni favorit za prvi pik je centar univerziteta Arizona DeAndre Ayton, a visoko kotira i čudesni Slovenac Luka Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi