Šta kažu prognoze za Džanana Musu pred NBA draft? Nekoliko ekipa je u igri za bh. zvijezdu
Musa je proglašen za najboljeg mladog igrača ABA lige i Eurocupa (Foto: ABA)

Manje od dvije sedmice do drafta

Šta kažu prognoze za Džanana Musu pred NBA draft? Nekoliko ekipa je u igri za bh. zvijezdu

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa pojaviće se na ovogodišnjem NBA draftu.

Brooklyn je 21. juna domaćin događaja kojeg nestrpljivo čekaju najbolji mladi košarkaši svijeta, a među igračima čije ime će se prozvati te noći je i naš Džanan Musa.

Sve prognoze govore da će Džanan biti biran između 18. i 25. pozicije na draftu, a odluka ko će ga birati nalazi se između peti ili šest ekipa.

Ozbiljan interes za njega pokazuju San Antonio Spursi i Atlanta Hawksi, a prema određenim američkim portalima Musa bi mogao završiti u Chicagu, Utahu, pa čak i Portland Trail Blazersima.

Bh. košarkaš će u narednih 10-ak dana u New Yorku obaviti određeni broj treninga. NBA timovi će se moći uvjeriti u kvalitet koji posjeduje i donijeće konačnu odluku o njegovom izboru.

Podsjetimo, Musa je proteklu sezonu u dresu Cedevite odradio zaista sjajno i u prosjeku je u ABA ligi bilježio gotovo 13 poena po meču za samo 23 minute na parketu.

Top Komentari

SEIKO
Žgoljav, nejak, grbav.... ima da ga crnje samelju u NBA.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti