Musa sezonu u NBA ligi završio dvocifrenim učinkom, Netsi primili čak 150 poena

Raptorsi rutinski do drugog kruga

Musa sezonu u NBA ligi završio dvocifrenim učinkom, Netsi primili čak 150 poena

A. Čaušević

Toronto Raptorsi su se bez većih problema plasirali u drugu rundu play-offa nakon što su "metlom" izbacili Brooklyn Netse.

Aktuelni prvak NBA lige je u četvrtom susretu Netsima zabio čak 150 poena. U izuzetno efikasnom meču konačan rezultat glasio je 150:122.

Džanan Musa je sezonu završio sa dvocifrenim učinkom. Na parketu je proveo 22 minute, za to je vrijeme postigao 12 poena, te je zabilježio jedan skok i jednu asistenciju.

Inčae, najefikasniji na meču bio je košrkaš Netsa Caris LeVert sa 35 poena. Kod Raptorsa su se izdvojili Norman Powell i Serge Ibaka sa po 29, odnosno 27 poena. Snažni centar je imao i 15 skokova.

U drugom meču večeri Utah Jazz je pobijedio Denver Nuggetse s 192:127 i poveo sa 3:1 u seriji. Nestvarna meč je odigrao Donovan Mitchell sa 51 poenom.

I Jamal Murray kod poraženih je bio efikasan sa 50 poena, ali to Nuggetsima nije bilo dovoljno za pobjedu. Nikola Jokić je meč završio sa 29 poena.

Promo

Top Komentari

user1583752673
Moj Dzanane zelim ti svako dobro ovog svijeta ali sinko rano si otisao u NBA vrati se jos koju god u Evropu na kaljenje i to ce bit to
5 0
DadiG
Rezerve Toronta imale 100 poena
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi