Musa večeras debituje u Euroligi

Otputovao na Kretu sa Cedevitom

Musa večeras debituje u Euroligi

Večeras počinje 16. izdanje košarkaške Eurolige, no velikih novosti u odnosima snaga nema. I dalje će isti klubovi kandidirati za Final Four, a o pobjedniku odlučit će se između favorita kao što su Real, Barcelona, CSKA, Olympiakos, Panathinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahçe, i Makabi. 

Osim Gordića i Renfroea, među košarkašima sa bh. pasošom u Euroligi je i talentovani Džanan Musa, koji je odlukom trenera Cedevite uvršten u roster za večerašnju utakmicu u Kreti protiv velikana Olympiakosa. 

MVP ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za kadete je nedavno debitovao za seniorski tim Cedevite u novoj sezoni ABA lige, a za kratko vrijeme u Zagrebu stekao je velike simpatije i jedan je od najvećih "bisera" u svlačionici tima koji vodi Veljko Mršić. 

"Nemamo nikakve imperative, no timsku želju da prođemo u Top 16 imamo. Po sastavima mi i Limoges smo u donjem dijelu skupine, no nećemo na to gledati kao da nemamo izgleda za prolaz dalje. Na vrhu skupine su Olympiakos i Efes pri čemu vrlo malu prednost dajem grčkom klubu", izjavio je Veljko Mršić i potom dodao: 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Obično je protiv velikih klubova kao Olympiakos lakše igrati u prvim kolima nego kasnije jer riječ je o sastavima koji sigurno prolaze u drugi krug pa tempiraju formu za kasniji dio sezone", riječi su trenera Cedevite. 

Cedevita je od 24 euroligaša po kvaliteti 22. ekipa, ispred Strasbourga (24.) i Zielone Gore (23.), a iza konkurenta iz skupine Limogesa (21.) i italijanskog prvaka Sassarija (20.). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti