Musli pet godina u Caji Laboral

Musli pet godina u Caji Laboral

Košarkaška škola FMP-a ne prestaje s proizvodnjom mladih igrača. Jedan od najboljih mladih igrača Evrope, Dejan Musli, napustio je klub iz Voždovca i potpisao petogodišnji ugovor s Cajom Laboral, prvakom Španije.

Dejan Musli je u baskijskom klubu proveo deset dana na probi, a nakon što je zadovoljio trenera Duška Ivanovića potpisao je ugovor na pet godina i tako postao novi suigrač našem Mirzi Teletoviću. Cijena transfera mladog Muslija nije poznata, ali u ugovoru piše da, nakon svake odrađene sezone, može napustiti klub.

Iako se pisalo da bi mogao biti posuđen u jednog španskog drugoligaša, to se najvjerovatnije neće desiti. Caja Laboral polako postaje prava meka za igrače iz bivše Jugoslavije. Pored Muslija tu su još Teletović, Bjelica, Barać, a uskoro bi mogao doći i centar reprezentacije Slovenije Primož Brezec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.