MVP talijanske lige Jason Rich potpisao za Bešiktaš
Jason Rich nakon što se okitio naslovm MVP-a talijanske Serie A potpisao je za turski Bešiktaš

Iskusni 32-godišnjak će zaigrati za turskog velikana

MVP talijanske lige Jason Rich potpisao za Bešiktaš

Turski košarkaški klub Bešiktaš danas je obznanio da je s njima do kraja sezone ugovor potpisao prošlosezonski MVP talijanske Serie A Jason Rich. Ovaj iskusni strijelac bit će veliko pojačanje za Turke kako i u domaćem prvenstvu, tako i u FIBA Champions League.

Jason Rich u protekloj sezoni je u dresu Sidigas Avellina ubacivao 19 poena po susretu u veoma jakom talijanskom prvenstvu a sjajne partije donijele su mu i laksavu titulu MVP-a te lige. Rich je početkom ove sezone bio u kombinacijama i za mnogo jače timove od Bešiktaša no te mogućnosti su se izjalovile.

Ovaj bivši košarkaš Florida Statea 2008 godine nije izabran na draftu i tu je počela njegova europska avantura koju je započeo u talijanskom Cantuu. U karijeri je nastupao i za izraelske klubove Maccabi Haifu te Hapoel Jerusalem, dok je u Italiji još igrao u Vanoliju iz Cremone.

Po jednu sezonu zabilježio je i u belgijskom Oostendeu te francuskom Chalonu, dok je u Avellino stigao također iz francuskog Paris Levalloisa.

Top Komentari

campaganini
Lega Pro a ne Seria A
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi