Joe Alexander novi igrač Bešiktaša

Pojačanje pod košem

Joe Alexander novi igrač Bešiktaša

M. Šljivak

Turski Bešiktaš, kojeg od ove sezone predvodi nekadašnji bh. selektor Duško Ivanović, pojačao je svoje redove američkim košarkašem Joeom Alexanderom.

Iskusni 31-godišnji krilni centar je nakon fantastičnih igara na univerzitetu West Virginia 2008. godine izabran kao osmi pik drafta od strane Milwaukee Bucksa.

Ipak, svoj potencijal u najjačoj ligi svijeta nikad nije iskazao na prvi način. Tri godine kasnije je stigao u Evropu, a u proteklih sedam godina samo je odigrao jednu sezonu na tlu SAD-a i to u NBDL ligi za Santa Cruz Warriorse.

U bogatoj evropskoj karijeri promijenio četiri kluba. Najkraće se zadržao u ruskoj Samari, a dvije sezone je proveo u redovima Maccabija iz Tel Aviva.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Igrao je i za italijanski Sassari, a proteklu sezonu je nastupio za Hapoel Holon gdje je po meču ubacivao 14 poena i imao je pet skokova po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi