Jones i Gajić su već sada nedostižne za sve druge kandidatkinje u borbi za MVP

Daleko najveći broj glasova

Jones i Gajić su već sada nedostižne za sve druge kandidatkinje u borbi za MVP

Edmir Škorić

Bh. košarkašice Jonquel Jones i Marica Gajić ubjedljivo vode u anketi za najkorisnije igračice Eurobasketa (MVP).

Za sjajnu Jones glasalo je 44 posto, a za Maricu 39 posto navijača širom svijeta, dok niko od ostalih kandidatkinja nije dobio više od tri posto glasova.

Tako će, izvjesno je, jedna od bh. košarkašica dobiti laskavo priznanje za najkorisniju igračicu na Evropskom prvenstvu.

Podsjetimo, glasati možete na ovom linku i to do nedjelje, kada će se glasanje i završiti.

Naše djevojke se u međuvremenu spremaju za novu utakmicu. Sutra od 12 sati igraju protiv Valencije protiv Švedske u razigravanju od 5. do 8. mjesta i u slučaju pobjede obezbijediće plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Prethodno su ispale od Francuske u četvrtfinalu, ali su u osmini finala pobijedile Hrvatsku. U grupnoj fazi su priredile senzaciju pobijedivši Belgiju, a slavile su i protiv Turske, dok su poražene od Slovenije.

Nevjerovatna "dama sa Bahama": Stiglo još jedno priznanje za Jonquel Jones

Bosna i Hercegovina ponovo ima košarkašicu u idealnoj petorci ovogodišnjeg Eurobasketa.

Sjajna Jonquel Jones pronašla je svoje mjesto u idealnih pet četvrtfinala nakon sjajne partije protiv Francuske od 29 poena i 24 skoka.

Pored Jones u petorci su dvije Belgijanke Emma Meesseman i Kim Miestdagh, zatim reprezentativka Srbije Nevena Jovanović i Ruskinja Maria Vadeeva.

There were some standout performances in the #EuroBasketWomen Quarter-Finals ! Who was your MVP ? 👇 🗳 https://bit.ly/EBW21_MVP_QFs

Posted by FIBA Women's EuroBasket on Thursday, June 24, 2021

Top Komentari

Vagabundo88
Znaci Srpkinja i Amerikanka glavne u reprezentaciji vestacke tvorevine zvane Bosna? :D Ali po obicaju se Bosnje napale pa glasaju masovno za svoje.
1 9
Husrefbeg22
Marica je rodena u BiH i gradanin je BiH. Druga je stvar sto su Srbija i Hrvatska navikli godinama da kupe sve sportiste iz BiH te im daju svoje pasose da nastupaju za njih. Sta bi bilo kada bi Nizozemska na primjer podijelila Flamancima (etnicki Nizozemci) iz Belgije da igraju za njih. Ili kada bi Francuska podijelila pasose Valoncima (etnicki Francuzi) iz Belgije da igraju za Francusku. Krada sportista od Srbije i Hrvatske iz BiH je prosto nevidena i jedinstven primjer u Evropi. Kao sto napisah Nizozemci i Francuzi iz Belgije igraju za belgiju jer su tu rodeni i tu zive. Tako je i Marica svijetao primjer sportiste koji nije poklekao politickim pritiscima susjedne zemlje vec igra za zemlju svoga rodenja i zivljenja. A s druge strane BiH ne preotima Bosnjake iz Sandzaka ili drugih dijelova Srbije koji igraju za Srbiju, a trebala bi.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi