MZT prejak za Cibonu, Mašić postigao šest poena

MZT je razliku napravio u prvom poluvremenu

MZT prejak za Cibonu, Mašić postigao šest poena

MZT je u posljednjem susretu 14. kola na svom parketu dočekao Cibonu, a ekipa iz Skopja došla je do pobjede, 82:76. 

Prvih pet minuta igre proteklo je u igri koš za koš, a mogli smo vidjeti jako mali broj poena. Domaćin je imao prednost, 7:6. U nastavku prve četvrtine nešto bolja igra ekipe iz Skopja, pa je MZT u drugih deset minuta ušao sa vodstvom, 17:13. Odlično je MZT odigrao u fazi napada u drugoj četvrtini, postigao 31 poen i na odmor otišao sa plus 15. 

 

Cibona je odlično odigrala treću četvrtinu, riješila je u svoju korist rezultatom 24:15 i ušla u posljednjih deset minuta sa samo šest poena zaostatka. Nije mogla ekipa iz Zagreba do potpunog preokreta, MZT je došao do plus 11 pet minuta prije kraja i slavio 82:76.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Najefikasniji u redovima MZT-a bio je Davis sa 21 poenom, dok je 12 dodao Gečevski. Kod gostiju iz Zagreba 14 je postigao Strawberry. Ante Mašić je postigao šest poena u porazu svoje ekipe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.