Na krilima fantastičnog Džanana Muse Real razbio Barcelonu i prošao u finale

Superkup Španije

Na krilima fantastičnog Džanana Muse Real razbio Barcelonu i prošao u finale

Edmir Škorić

U Murciji je odigrano polufinale španskog Superkupa, a košarkaši Real Madrida bez većih su problema savladali Barcelonu i plasirali se u finale.

Real Madrid je večeras slavio sa 90:79, a istakao se reprezentativac BiH Džanan Musa koji je bio najefikasniji među Kraljevima sa 24 ubačena poena za 25 minuta koliko je proveo na parketu. Imao je uz to četiri skoka i jednu asistenciju.

Dobar doprinos dao je i Facundo Campazzo sa 17 poena, dok je Gabriel Deck ubacio 14, a Walter Tavares 13 uz 11 skokova.

U poraženom timu Barcelone malo ko je je briljirao i imao dvocifren broj poena, a to su jedino Laprovittola i Satoransky. Argentinac je uacio 27, a Čeh 14 poena. Niko više nije bio dvocifren.

Barcelona je bolje ušla u meč, a nakon prve četvrtine je vodila 25:22. Imali su Katalonci prednost i dobrim dijelom druge dionice, ali Real prelazi u vodstvo krajem iste i na pauzu odlazi sa plus 2 (42:40).

Barcelona je opet povela početkom treće dionice, ali na kraju tog perioda igre Real pravi razliku i odlazi na 67:59.

Ubrzo je prednost Kraljeva bila dvocfirena, imali su u jednom trenutku maksimalnih 17 poena prednosti, te nisu dozvolili rivalu da im ugrozi vodstvo i novu pobjedu.

U finalu će Real Madrid igrati protiv pobjednika iz meča Murcia - Unicaja. Taj duel igra se večeras, a finale je na programu sutra.

Bez obzira ko dobije u tom duelu. Real će biti sutra veliki favorit za osvajanje novog trofeja.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

saju701
Bravo Musa
2 0
user1666374721
Bravo za Bišćanina, da mu daju loptu kad se izbori za cisti poziciju išao bi lako do 30-35 kose a po utakmici, Hezonja nije imao svoj dan , pogodio samo jednom i to u svoj koš.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi