Na krilima Higginsa i Mirotića Barca slavila u Kaunasu protiv Žalgirisa

Nova pobjeda Pešićevog tima

Na krilima Higginsa i Mirotića Barca slavila u Kaunasu protiv Žalgirisa

Košarkaši Barcelone slavili su večeras novu pobjedu u okviru 7. kola Eurolige pobijedivši u Kaunasu Žalgiris u sjajnoj utakmici s 93:86. 

Sjajna utakmica viđena je u Žalgirio Areni pred oko 12.000 domaćih navijača. Košarka koju su prezentirala oba tima mogla je zadovoljiti domaće navijače iako su njihovi ljubimci poraženi. 

Igrala se napadačka košarka u kojoj su se na početku nešto bolje snašli košarkaši Svetislava Pešića koji su na poluvrijeme otišli sa 7 koševa viška. No Žalgiris se budi u nastavku, odlično su otvorili nastavak i uspjeli povesti sa 61:60 no u tom trenu kao da im je nestalo snage.

Barca je opet vratila prednost i više je nije do kraja ispuštala mada su Litvanci igrali odlično. Ipak, Corey Higgins i Nikola Mirotić pobrinuli su se da katalonski tim slavi šestu pobjedu u sedam utakmica. Higgins je zabio 27 a Mirotić 24 poena te je taj dvojac bio najzaslužniji za trijumf gostiju. Leday je sa 16 predvodio Žalgiris a po 14 su ubacili Grigonis i Walkup. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi