Na NBA parketima se ipak igralo, utučeni igrači odradili posao jer su morali

Bez obzira na Bryantovu smrt

Na NBA parketima se ipak igralo, utučeni igrači odradili posao jer su morali

A. Čaušević

Rukovodstvo NBA lige je odlučilo da ne prolongira sinoćnjem mečeve bez obzira na pogibiju Kobea Bryanta. 

Susreti su nekako odigrani. Igrali su odradili svoj posao jer su morali. Mnogi su bili utučeni, neki su igrali u suzama potrešeni zbog odlaska njihovog junaka.

Emotivno je bilo u Madison Sqaare Guardenu gdje u sastali New York Knicksi i Brooklyn Netsi. Potrešen zsvo odlaska svog mentora Kyrier Irving uopšte nije nastupio za goste.

Na poluvremenu nije bilo zabavnog programa kao inače, a igrači su u Bryantovu čast pustili da isteknu 24 sekunde. Istovremeno je publika skandirala "Ko-be", "Ko-be"...

Pobjedu su na kraju odnijeli Knicksi 110:97, a bh. reprezentativac Džanan Musa je upisao asistenciju. Domaće je do pobjede sa 22 ponea vodio Juliu Randle, a kod Netsa je bio najefikasniji Spencer Dinwiddiea sa 23.

U najtužnijoj večeri u historiji najjače košarkaške lige svijeta bilo je manje-više isto na svim parketima. Svi su nastojali da odaju počast najboljem košarkašu ovog milenija.

Rezultati:

New York – Brooklyn 110:97
Orlando – LA Clippers 97:112
New Orleans – Boston 123:108
Atlanta – Washington 152:133
San Antonio – Toronto 106:110
Denver – Houston 117:110
Portland – Indiana 139:129

Top Komentari

Nikoizniceg
Komercijalizacija, sponzori.. ne trpi se nista...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi