Irving se konačno vratio na parket u pobjedi Netsa protiv Hawksa, četiri poena Muse

Novi trijumf Brooklyna

Irving se konačno vratio na parket u pobjedi Netsa protiv Hawksa, četiri poena Muse

Endin Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su na svom parketu pobijedili Atlantu Hawks sa 108:86.

Netsi su uspjeli da dođu do ubjedljive pobjede protiv Hawksa, a čini se da se pobjednik znao već nakon prve četvrtine koju su domaći košarkaši dobili sa 37:16.

Atlanta je u drugoj dionici zaigrala nešto bolje, no nisu uspjeli smanjiti razliku. Netsi su na pauzu otišli kod rezultata 70:46 i već tada su mogli upisati 18. pobjedu u ovoj sezoni.

U nastavku meča Brooklyn je čuvao stečenu prednost, dok je Atlanta barem malo uspjela da ublaži poraz. Na kraju je domaći tim slavio sa 108:86.

Netse je do pobjede vodio Kyrie Irving koji se nakon povrede konačno vratio na parket. Irving je ubacio 21 poen, te je dodao četiri skoka i tri asistencije. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa na parketu je proveo skoro sedam minuta i upisao je četiri poena i dva skoka.

Što se tiče gostujućeg tima istakao se Cam Reddish sa 20 poena i dva skoka, a DeAndre Bebry je dodao 12 poena i po tri skoka i asistencije.

U derbiju sinoćnjeg programa Denver Nuggetsi su na svom parketu pobijedili LA Clipperse sa 114:104. Denver je do nove pobjede bodio sjajni Nikola Jokić sa 20 poena, 15 skokova i šest asistencija. Kod Clippersa istakao se Kawhi Leonard sa 30 poena.

Top Komentari

IMPERATOR
Bravo!
4 0
GMOkokoshka
Bravo Musa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi