Na pomolu veliki trade Lakersa i Knicksa?

Centar za centra

Na pomolu veliki trade Lakersa i Knicksa?

Sudbina španskog košarkaša Paua Gasola u redovima Los Angeles Lakersima je vrlo neizvjesna nakon što se putem medija porječkao s trenerom Mikeom D'Antonijem.

Prije nekoliko Španac je kritikovao svoju ulogu u sistemu igre koji forsira D'Antoni, na što mu je ovaj odgovorio da je to španskom centru samo još jedan u nizu izgovora zašto igra "mlaku" košarku.

Ipak, izgleda kako trener Jezeraša ne planira stati na tome, već će se pokušati riješiti Španca u skorijoj budućnosti, a trenutno se naviše po medijima u Americi spominje potencijalni trade sa New York Knicksima. Tim iz "velike jabuke" bio bi spreman za Gasola dati svog centra Tysona Chandlera.

Interesantno je da prema nekim špekulacijama postoji i opcija u kojoj bi se Pau mogao ujediniti sa s bratom Marcom kao centarski par pod obručima Memphisa.

Stariji brat Gasol ove sezone u Lakersima u prosjeku bilježi 14,4 poena, 9,3 skoka i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.