Na Warriorse je neko definitivno bacio kletvu

Povrijedio se i D'Angelo Russell

Na Warriorse je neko definitivno bacio kletvu

Midhat Šljivak

Pravo prokletstvo zadesilo je ekipu Golden State Warriorsa u prethodnih nekoliko mjeseci.

Povrede ključnih igrača se nižu jedna za drugom. Počelo je sve od povrede nekadašnjeg centra DeMarcusa Cousinsa, zatim je nastavljen niz povreda i redom su teške povrede zadobili Kevin Durant i Klay Thompson.

Početkom nove sezone povrijedio se i Stephen Curry, koji će također na dugu pauzu od košarke, a prvi izbor u napadčkim akcijama Warriorsa postao je D'Angelo Russell.

Međutim, i sjajni bek je doživio povredu. Srećom, ne radi se o teškoj povredi već o istegnuću prsta ruke, ali će zbog toga morati na kraću pauzu.

Russella na NBA parketima nećemo gledati u naredne dvije sedmice i to će biti još jedan žestok udarac za Warriorse, koji su se od šampionskog tima preko noći pretvorili u NBA prosjek.

Cousins i Durant više ne nose dres ovog tima, ali zbog povreda ni njih nećemo dugo gledati na parketu, Thompson i Curry će vjerovatno također propustiti sezonu i zaista Warriorse kao da je neko prokleo.

Ovaj tim je trenutno na posljednjem mjestu Zapadne konferencije sa omjerom od dvije pobjede i čak 11 poraza, a ujedno su i najlošiji tim lige.

Russell je ove sezone prosječno bilježio više od 24 poena i gotovo sedam asistencija po utakmici.

Top Komentari

VelaHavle
Sace se javiti onaj sto spominje onog gruzijca hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti