Ovako je izgledala sinoćnja petorka Warriorsa protiv Trail Blazersa: Kako je ovo čudno...

Steve Kerr u velikim problemima

Ovako je izgledala sinoćnja petorka Warriorsa protiv Trail Blazersa: Kako je ovo čudno...

Ekipa Golden State Warriorsa je do prije nekoliko mjeseci imala jedan od najjačih rostera u historiji košarke, ali se sve u rekordnom roku rasulo. 

Popularni Ratnici su pred kraj prošle sezone na raspolaganju imali košarkaše poput Kevina Duranta, DeMarcusa Cousinsa, Klayja Thomptosa, Stepha Curryja ili Draymonda Greena.

Ipak, u narednom periodu dešavale su im se sljedeće stvari: Durant se povrijedio pa potom otišao iz kluba, Thompson se povrijedio, Cousins otišao, Curry se povrijedio, Green se povrijedio.

U tim okolnostima trener ove ekipe Steve Kerr susreo se na sinoćnjoj utakmici protiv Portland Trail Blazersa s velikim problemima, pa je na parket morao poslati po zvučnosti imena sigurno najslabiju ekipu otkad je 2014. godine sjeo na klupu tima iz San Francisca (tada Oaklanda).

Tako su startnu petorku Warriorsa protiv Trail Blazersa činili Willie Cauley-Stein, Glenn Robinson, Jordan Poole, Eric Pascall i Ky Bowman.

Ipak, i u tim okolnostima ekipa iz San Francisca je uspjela da pobijedi vrlo dobri Portland i to sa 127:118. Bio je ovo njihov drugi trijumf ove sezone u sedam odigranih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi