"Najbolji pokazatelj da su Brooklyn Netsi zadovoljni jeste što nisu za mene tražili trade"
Mladi bh. košarkaš je poručio da je itekako sretan što će naredne sezone moći učiti od košarkaša kao što su Kevin Durant i Kyrie Irving

Džanan Musa ekskluzivno iz Las Vegasa za SportSport.ba

"Najbolji pokazatelj da su Brooklyn Netsi zadovoljni jeste što nisu za mene tražili trade"

E. Čaušević

Brooklyn Netsi završili su nastup na ovogodišnjem izdanju Ljetne lige porazom u polufinalu od Minnesote Timberwolves sa 85:77. Mladi bh. košarkaš Džanan Musa je odigrao jako dobar turnir i pokazao da na njega mogu računati.

Jasno je da Musa ima žestoku konkurenciju u Netsima kada se radi u mečevima u NBA ligi, ali sigurno je da bh. košarkaš neće tek tako odustati i da će se boriti za minutažu u narednoj sezoni.

Musa je u okviru Ljetne lige bio jedan od najboljih igrača Netsa, te je odigrao nekoliko zaista dobrih mečeva. Sada za njega slijedi kratka pauza, ali veoma brzo se vraća žestokom tempu treninga kako bi bio što bolje spreman za novu NBA sezonu.

Mladi bh. košarkaš se iz Las Vegasa javio za SportSport.ba i dao komentar na prethodne pripremne utakmice, te nastup u okviru Ljetne lige. Musa je poručio da je zadovoljan svojim igrama, a ono što je najbitnije isto misle i treneri Netsa.

"Lično sam prezadovoljan kako sam se ponašao i kako sam sazrio u igri. Gledam kako ću se uklopiti u tim, ne gledam sebe uopšte i najvažnije mi je da pomognem ekipi", rekao je Musa na početku razgovora za SportSport.ba.

Za njega je najvažnije da su treneri Netsa zadovoljni onim što je pružio, a da računaju na njega govori činjenica da nisu htjeli da ga trejduju.

"Ono što oni kažu je za mene najvažnije. Najbolji pokazatelj da su zadovoljni jeste da su me ostavili u timu, a mogli su tražiti trade za mene. Tako da je tu sve jasno", dodao je mladi bh. košarkaš.

Osvrnuo se Musa i na nevjerovatna pojačanja Netsa i činjenicu da će naredne sezone moći trenirati i igrati sa košarkašima poput Kevina Duranta, Kyriea Irvinga...

"Što se tiče pojačanja o tome je suvišno govoriti. Sretan sam što ću moći učiti od takvih igrača i spreman sam na to. Sada samo uživam u onome što radim i ne razmišljam ni o čemu drugom", zaključio je Musa na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

bugx
čuj trade...pa koga mogu dobiti za tebe, ne nasmijavaj nas...g liga i naredne godine ili 10ak minuta po utakmici....propao čim je otisao
5 9
Romanus
Svidja mi se kako je rekao da je podredjen ekipi I da ne mislit na sebe.Izgleda da je samarcina Mirze urodila plodom
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi