Najkorisniji igrači, najljepši potezi, pobjede i porazi

Treće kolo Eurolige

Najkorisniji igrači, najljepši potezi, pobjede i porazi

Sinoćnjim utakmicam kompletirano je treće kolo Eurolige. Gosti su uspjeli slaviti na pet terena, a najveće iznenađenje priredio je Žalgiris. 

Gosti iz Kaunasa ostali su neporaženi i nakon ovog kola, a slavili su u Pireju protiv favorizovanog protivnika. Tako su uz dvojac iz grupe D, CSKA i Barcelonu, te Maccabi zadržali maksimalan učinak iz tri kola. Prve poraze u Evropi ove sezone doživjeli su Fenerbahce, Armani, Alba i Besiktas. I dok su Alba i Besiktas izgubili na gostujućim terenima, košarkaši Fenerbahcea i Armanija pognutih glava izašli su sa svog parketa. 

 

Upravo u Istanbulu i Milanu dobili smo, ovaj put dva MVP-a, nagradu su podijelili Rudy Fernandez i Fernando San Emeterio. Obojici je index korisnosti bio 30. Najviše poena postigli su Ioannis Bourousis i Bobby Brown, u porazima svojih ekipa, po 22. Imala je Montepaschi Siena i najboljeg skakača u ovom kolu, ali ni to im nije pomoglo da zabilježe pobjedu u Malagi. Viktor Sanikidze loptu pod obručima je uhvatio 13 puta. Jerel Blassingem, član Prokoma svoje igrače uposlio je deset puta. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.