Najnesretniji igrač u NBA ligi mora na novu pauzu
Mladi košarkaš je u gotovo sezonu i po odigrao samo 43 utakmice u dresu Philadelphia 76ersa i čini se kako za razliku od Joela Embiida i Bena Simmonsa od njega Phila neće dobiti previše (Foto: EPA)

Fultzu rame pravi ogromne probleme

Najnesretniji igrač u NBA ligi mora na novu pauzu

Midhat Šljivak

Kada je izabran prvim pikom na NBA draftu 2017. godine, očekivalo se da Philadelphia 76ersi u liku Markellea Fultza dobiju još jednog mladog košarkaša koji će dodatno unaprijediti njihovu igru.

Fultz je uz Joela Embiida i Benaa Simmonsa trebao da predstavlja udarni trio koji bi vodio 76erse u narednim godinama, ali na samom otvaranju sezone je povrijedio rame i nije mogao da pogodi ništa.

Rukovodstvo Phile potom je odlučilo da ga skloni dok se potpuno ne oporavi. Uspio je da se vrati u finišu prošle sezone i da čak postane najmlađi igrač u NBA ligi koji je stigao do triple-double učinka u jednoj sezoni.

U novoj sezono u Phili su imali velika očekivanja. Čak je postao i starter ispred veterana JJ Redicka, ali nakon skromnih partija vraćen je na klupu da bi se ovih dana otkrilo da je rame ponovo povrijeđeno.

Ovog puta u pitanju je poremećaj nerava između vrata i ramena. To onemogućava Fultzu da se normalno kreće i da šutira na koš. Slijedi mu nova pauza od najmanje mjesec dana, a vrlo je moguće da je on svoju epizodu u 76ersima i završio.

Philadelphia traži tim za trade Markellea Fultza

76ersi su u proteklom periodu aktivno tražili tim u koji bi trejdovali ovog 20-godišnjeg košarkaša. Cleveland se spominjao kao moguće rješenje, ali na kraju od dogovora nije bilo ništa, jer se Cavsi nisu htjeli odreći određenih igrača.

Iako ga je Philadelphia nudila i mnogim drugim timovima, niko nije želio da pristane na trade u kojem bi dobili Fultza. 76ersi i dalje aktivno tragaju za mogućim opcijama, a ipak se očekuje da će neko nesretnog košarkaša na kraju i prihvatiti do kraja roka za razmjenu igrača.

Fultz je u NBA stigao sa etiketom vrhunskog strijelca. Ipak, zbog povrede ramena potpuno je promijenio mehaniku šuta i on više nije ni sjena igrača koji je biran kao prvi pik zbog svojih izuzetnih šuterskih sposobnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi