Veliki problemi igrača 76ersa: Njegovo tijelo se jednostavno topi
Mladi 19-godišnji košarkaš je izabran na NBA draftu nakon poprilično uspješne godine na univerzitetu Texas Tech

Smith gubi kilograme

Veliki problemi igrača 76ersa: Njegovo tijelo se jednostavno topi

Midhat Šljivak

Mladi košarkaš Philadelphia 76ersa Zhaire Smith mogao bi propustiti kompletnu sezonu zbog velikih zdravstvenih problema.

Smith koji je izabran kao 16. pik NBA drafta imao je početkom novembra alergijsku reakciju na hranu i to mu je donijelo ogromne probleme.

Čak je morao i na operaciju zbog alergijske reakcije, a proces oporavka ne teče baš najbolje. Mladi košarkaš je izgubio čak 10 kilograma za nešto više od mjesec dana i to je popriličan gubitak na kilaži.

Vrlo je moguće da Smith neće uopšte igrati ove sezone. Svima je najbitnije njegovo zdravlje i da se spreman vrati na parket.

Ovo je samo jedan u nizu košarkaša koje su 76ersi draftovali i koji su propuštali kompletne rookie sezone.

Tako su sada velike zvijezde Joel Embiid i Ben Simmons zbog povreda odlučili da propuste rookie sezone, a Markelle Fultz je prošle sezone igrao jako malo i on je veći dio godine zbog teške povrede propustio.

Zaista Phila nema sreće kada su igrači prve godine u pitanju, a Smith je samo jedan u nizu koji se suočava sa ogromnim problemima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi