Najteži porazi u ABA ligi: Bh. klubovi u samom vrhu

Bosna, Široki, Borac

Najteži porazi u ABA ligi: Bh. klubovi u samom vrhu

Edmir Škorić

Košarkaši Zadra ove sezone u ABA ligi pretrpjeli su dva jako teška poraza.

Najteži poraz u povijesti ABA lige doživio je Zadar u 4. kolu ovosezonsek ABA lige, kada je na gostovanju kod Cedevite izgubio rezultatom 120:62, odnosno 58 razlike i to je ujedno rekord kada gledamo najveću rezultatsku razliku.

Zadar je i večeras na gostovanju kod Crvene zvezde u Beogradu ponovo bio "žrtva jakog protivnika i vlastite nemoći". Zadrani su od cveno-bijelih razbijeni rezulatom 113:65 (48 razlike).

U sezoni 2010/11 bh. predstavnik Široki Brijeg je na gostovanju kod Partizana izgubio 50 razlike (93:43), a u vrhu najtežih poraza ABA lige je i KK Bosna, koja je u sezoni 2009/10 u Zadru izgubila također s 50 razlike, a tada je bilo 104:54.

Ekipa banjalučkog Borca je u Zagrebu u sezoni 2003/04 bila zaleđena na minus 50 protiv Cibone, koja je trijumfovala rezultatom 116:66.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi