Najviši košarkaš u NBA ligi upisao prve minute: Svaki komentar na njegove poene je suvišan

Tacko Fall visok dva metar i 26 cm

Najviši košarkaš u NBA ligi upisao prve minute: Svaki komentar na njegove poene je suvišan

A. Čaušević

Sa visinom od dva metra i 26 centimetara Tacko Fall je najviši igrač u ovosezonskom izdanju NBA lige. 

Fall nastupa za Boston Celticse, a svoje prve minute u NBA ligi je upisao u gostujućem trijumfu nad New York Knicksima rezultatom 95:118.

Ovaj 23-godišnji Senagalac je na parketu Madison Square Gardena proveo četiri minute, za to vrijeme postigao je četiri poena i ostavio tri skoka.

Fall je pod obručem izgledao poprilično dominantno što potvrđuje i način na koji je postigao svoje poene. Uvjerite se i sami.

Inače, Fall je trebao biti u rosteru za otvaranje NBA sezone, meč Celticsa i 76ersa, ali je morao propustiti ovu utakmicu zbog potresa mozga.

Naime, on je u ušao u WC trening centra Celticsa kako bi oprao ruke, ali je tom prilikom udario glavom u plafon. U prvi mah nije obraćao puno pažnje na tu nezgodu, ali mu je dva dana kasnije pozlilo i tada je otkriveno da je zadobio potres mozga - zbog kojeg nije bio u mogućnosti biti u ekipi.

"Tacko je zaboravio koliko je visok i mislim da će ga ovo naučiti da češće saginje glavu. Nadam se da će se brzo oporaviti jer nam je potrebna njegova visina", istakao je trener Celticsa Brad Stevens.

Top Komentari

daca
20 metar haha
4 1
anes3000
20 metara frajer ima hahaha
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi