Nakon Jonquel Jones i Marice Gajić, SIG potpisao ugovor i sa Nikolinom Babić

Velika svjetska agencija

Nakon Jonquel Jones i Marice Gajić, SIG potpisao ugovor i sa Nikolinom Babić

E. Škorić

Bh. košarkašica Nikolina Babić ima iza sebe sjajne nastupe na Eurobasketu u Francuskoj i Španiji.

Babić je bila jedna od naših najboljih igračica i uveliko je doprinijela osvajanju petog mjesta i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Očekuje se da nakon dobrih igara brzo pronađe novi klub u inostranstvu, a sada će joj u tome pomoći i SIG Sports agencija.

Zanimljivo da je spomenuta agencija zadužena i za karijeru sjajne Jonquel Jones, Marice Gajić, ali i drugih velikih košarkašica i košarkaša, što u Evropi, što u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nikolina je trenutno članica Feniksa iz Banjaluke, a prethodno je igrala u Budućnosti te Play Offu iz Sarajeva.

Na nedavno završenom Eurobasketu 26-godišnja Babić je imala prosjek od 13.8 poena, 2 skoka i 3.8 asistencija, ali i ponijela je titulu najbolje trojkašice.

Top Komentari

celikze
Sretno i da jos napredujes
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi