Nakon nekoliko godina Alexey Shved slobodan igrač

S managerom ispituje opcije za nastavak karijere

Nakon nekoliko godina Alexey Shved slobodan igrač

Najbolji ruski košarkaš i član Khimkija Alexey Shved ovog će ljeta nakon dugo vremena opet postati slobodnim igračem.

Ugovor s Khimkijem koji je Shvedu donosio čak 4 miliona eura po sezoni ističe u julu mjesecu a sa svojim agentom Obradom Fimićem sjajni Rus će donijeti odluku o nastavku karijere. 

Shved koji je jedan od najboljih strijelaca i igrača VTB i Eurolige u Khimkiju je od 2016 godine kada se vratio iz NBA u kojoj je proveo tri sezone. U ovoj sezoni u Euroligi bilježio je 21.4 koša i 6.2 asistencija.

"Shved je najveća zvijezda Khimkija, kao i jedan od najboljih igrača Europe. Prije rasplamsavanja pandemije pregovarali smo o novom ugovoru s Khimkijem koji je izrazio želju da ga zadrži a i Alexey kaže kako mu je ovdje dom. Ipak, mnogo je Euroligaša van Rusije koji su zainteresirani za njegove usluge a on želi osluhnuti kakav je interes među NBA klubovima. Čekamo da se situacija u svijetu smiri pa ćemo onda donijeti odluku gdje će nastaviti svoju karijeru" -  kazao je Shvedov agent Obrad Fimić.

Top Komentari

Ozil10
ko mu je manager
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi